Betting – hur du kommer igång

Betting kan vara en rolig och spännande hobby för dem som vill ge en extra krydda till olika sportevenemang. Idag är utbudet av betting mycket stort och det brukar sällan vara några problem att hitta odds på sport du tänker titta på – hitta bäst odds utan svensk licens. Här hittar du några anledningar att ägna dig åt betting och även hur du kommer igång.

Varför betting?
Förutom att sätta extra spänning i sportevenemang, kan betting också vara en inkomstkälla för professionella spelare och experter. Genom att förstå oddsen och göra strategiska satsningar kan man vinna pengar på sportevenemang. För många kan det vara en underhållande och lönsam aktivitet. Inom till exempel hästkapplöpning har vissa spelare gjort sig stora pengar och fortsätter att nå framgång år efter år.

Betting kan också hjälpa till att utveckla en bättre förståelse för sporten och oddsen. Genom att satsa pengar och följa sportevenemang intensivt, kan man lära sig mer. Det kan på sikt göra att man blir mer kunnig. Trots allt brukar det bli mer engagemang och känslor när pengar finns inblandade, och det gör även att man lägger mer tid och energi på att studera lag, spelare och historik. Även om du senare väljer att inte betta på sporten, kommer du antagligen fortfarande ha ett stort sportintresse kvar. Det går att förvalta genom att till exempel åka på en resa och se en match live.

Vilka sporter kan du betta på?
Det beror på vilket spelbolag du väljer, men de vanligaste sporterna att betta på är fotboll, basket, tennis, golf, ishockey, amerikansk fotboll

Pokerspel

och hästkapplöpning. Men det finns också möjlighet att satsa på mindre kända sporter som till exempel bordtennis, dart eller beachvolleyboll. Det är viktigt att vara väl insatt i sporten och oddsen innan man gör en satsning för att öka sina chanser att vinna.

Dessutom finns det stora skillnader mellan olika länder. I Sverige är det populärt att betta på ishockey, medan det i Storbritannien till exempel är ganska populärt att betta på greyhounds (hundkapplöpning). Är du som spelare mycket intresserad av en viss sport som inte är lika stor i Sverige kan det vara ett argument för att prova på ett utländskt spelbolag som erbjuder bättre bettingmöjligheter på just den sporten.

Hur du kommer igång med betting
Att komma igång med betting är relativt enkelt, men det är viktigt att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Det är egentligen aldrig någon stress, så lägg gärna lite tid på att göra jämförelser av olika spelbolag. Här är några steg som kan hjälpa dig att börja betta:

• Hitta en pålitlig bettingsajt: Det finns ett väldigt stort utbud på nätet. Det är viktigt att hitta en pålitlig webbplats som erbjuder bra odds och hög säkerhet.
• Sätt upp ett konto: När du har hittat en webbplats som du vill använda, måste du skapa ett konto. Det innebär att fylla i personlig information och välja ett lösenord. För sajter med svensk licens brukar det räcka att använda BankID.
• Gör en insättning: Innan du kan börja satsa pengar måste du göra en insättning på ditt konto. Det kan göras med kreditkort, banköverföring eller andra betalningsmetoder som e-plånböcker.
• Välj en sport och evenemang: Efter att ha gjort en insättning kan du välja en sport och ett evenemang att satsa på. Det är viktigt att ha vissa kunskaper om sporten för att kunna hitta bra odds och lägga bra spel.
• Placera din satsning: När du har valt ett evenemang kan du placera din satsning. Som spelare ska du tänka på att satsa ansvarsfullt och aldrig riskera mer pengar än vad du har råd att förlora.